BIRDS voor Microsoft Dynamics NAV

Van data naar actie

Met BIRDS is iedereen binnen de organisatie in staat om snel, flexibel en betrouwbaar inzicht in data te genereren. De krachtige basis en slimme frontend in Power BI zorgen ervoor dat je geen technische kennis nodig hebt en je je volledig kunt richten op het nemen van betere beslissingen.

BIRDS wordt standaard geleverd met een set voorgedefinieerde rapporten in Power BI. Gebruikers kunnen daarin makkelijk aanpassingen maken, filters wijzigen of bijvoorbeeld een nieuw rapport maken waarin data anders wordt gevisualiseerd.

BIRDS planning budgeting en forecasting

Budgeting, planning, forecasting in Power BI

Bekijk makkelijk en snel wat er met resultaten gebeurt wanneer er een aanpassing in het aantal orders zou zijn binnen de sales rapportage in Power BI. Of bekijk hoeveel u nog kunt produceren wanneer er minder grondstoffen beschikbaar zijn.

Met de toevoeging van Power ON aan BIRDS en de integratie met Power BI is die mogelijkheid er. U kunt nu gemakkelijk data terugschrijven naar het Tabular model van BIRDS en zo snel conclusies trekken over toekomstige resultaten bij afwijkende verwachtingen. Zo werkt u met Planning, Budgeting en Forecasting waarmee u live actuals met budgetten vergelijkt en live budgetten kunt aanpassen en presenteren.

Voeg nieuwe bronnen toe voor 360° beeld

Slimmer sturen kan alleen als je beschikt over complete en juiste informatie. BIRDS levert een standaard Content Library voor Microsoft Dynamics NAV. Daarnaast voegen we eenvoudig en snel maatwerk in NAV toe aan BIRDS. Ook branchespecifieke add-ons integreren simpel in BIRDS. Door samenwerkingen met verscheidene Dynamics NAV partners is daardoor ook veel content beschikbaar voor de bouw, retail, wholesale en andere branches.

Naast toevoegingen in Microsoft Dynamics NAV kan BIRDS eenvoudig andere databronnen meelezen. Denk bijvoorbeeld aan Google Analytics, HR applicaties, Web Services en Sharepoint.

De brondata laadt in een Tabular Model. Dit model is voorgedefinieerd zodat de gebruiker geen technische handelingen hoeft uit te voeren. Wil je als gebruiker aanpassingen willen maken in Power BI rapportages, dan doe je dat eenvoudig in Power BI.

BIRDS-levert-standaard-inzicht-in-Microsoft-Dynamics-en-Exact-Globe
BIRDS-Architectuur

Een krachtig fundament voor betere beslissingen

BIRDS bestaat uit een Datahub en een set aan rapportages in Power BI. Het gemak dat een gebruiker ervaart met BIRDS komt voort uit de krachtige opbouw van het fundament.

De data uit Microsoft Dynamics NAV wordt ingeladen in BIRDS. Daar wordt de data gestructureerd en opgeschoond. Eventuele manco’s in de data worden daardoor ook inzichtelijk. Datakwaliteit kan op basis daarvan worden verbeterd.

MEER BUSINESS INTELLIGENCE, POWER BI & BIRDS